09 364 81 11

PRAATGROEP LOVERELLE

Borstkanker ontreddert. Pas als je het zelf aan den lijve ondervindt, voel je hoe zwaar de ziekte kan wegen. Wat gisteren nog zo vanzelfsprekend leek, is dat plots niet meer. Lotgenotencontact, of eens kunnen praten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt, is op zo’n moment zeer waardevol. Ook tijdens of na de behandeling kan contact met medepatiënten een goede aanvulling bieden op de medische en verpleegkundige zorg.

Loverelle, de gespreksgroep voor behandelde patiënten van de Zottegemse borstkliniek, probeert hieraan tegemoet te komen. Tijdens de bijeenkomsten is er plaats voor een warme babbel en een luisterend oor in een gemoedelijke sfeer. Naast de sociale en emotionele steun is er ook ruimte voor praktisch advies en boeiende uiteenzettingen door gespecialiseerde zorgverleners.

“Begin dit jaar praatten we samen over hoe je weer aan het werk kan zonder jezelf te forceren, eerder hadden we een demonstratie van borstprothesen en lingerie”, vertelt Anja Glorieux, hoofdverpleegkundige van het oncologisch dagziekenhuis. Samen met borstverpleegkundigen Caroline Saverwyns en Rosane Tjoleyn, organiseert zij jaarlijks een tweetal Loverelle-ontmoetingen. “Tijdens deze praatsessies zijn zowel dokters, verpleegkundigen als begeleidende diensten aanwezig. Dit niet alleen om deskundige uitleg te geven, maar evenzeer om patiënten op een informelere manier te ontmoeten en steun te bieden.”

“Tijdens de ontmoetingsmomenten staat de patiënt centraal. Zelfs de naamgeving van de praatgroep was een idee van een van onze patiënten. Onder Loverelle verstaan we ‘de liefde voor haar’, wat perfect aansluit bij onze dagelijkse inzet”, aldus Anja Glorieux.

Loverelle, de praatgroep voor behandelde patiënten van de borstkliniek, komt opnieuw samen in april 2018. Het thema van de avond is hormoontherapie. Voor meer info en inschrijvingen kan je terecht bij de borstverpleegkundigen of op het nummer 09 364 87 52

Dit artikel werd bijgewerkt op dinsdag 16 januari 2018