09 364 81 11

Klinische biologie

labo

Het laboratorium biedt een ondersteunende functie bij de zorgverlening in het ziekenhuis. Het stelt mensen en middelen ter beschikking voor optimale screening, diagnose en therapie follow-up door testen uit te voeren op aangeboden stalen op aanvraag van zorgverstrekkers. Het laboratorium voert hoofdzakelijk testen uit op stalen van menselijke oorsprong.
De belangrijkste lichaamsvloeistoffen zijn: bloed, urine, stoelgang, sperma, wondvocht, secreties van luchtwegen en andere punctievloeistoffen.

De activiteiten situeren zich in diverse deel domeinen van de klinische biologie:

  • Hematologie en hemostase
  • Klinische chemie en hormonologie
  • Microbiologie
  • Moleculaire diagnostiek

Via onderstaande linken vindt u alle details met betrekking tot de geldende RIZIV regels: 

alsook de tarieven voor niet nomenclatuur terugbetaalde testen.

Met de gebruikersnaam en wachtwoord: labo, krijgt u via deze link toegang tot extra informatie omtrent de laboratorium analyses. 

Het laboratorium biedt zijn diensten aan op basis van een 24-uur-permanentie zeven dagen op zeven.

De aanvragende arts fungeert als contactpersoon voor zowel het aanvragen van de onderzoeken als voor het rapporteren van de resultaten.

Het laboratorium voert ook bloedafname uit voor ambulante patiënten en patiënten van de polikliniek. Hiervoor zijn de diensten beschikbaar van maandag tot vrijdag van 8 uur tot 19 uur (doorlopend) alsook op zaterdag van 8 uur tot 12 uur. U vindt het laboratorium op de tweede verdieping van het Sint Elisabeth Ziekenhuis.