09 364 81 11

Laboratorium

labo

Het laboratorium biedt een ondersteunende functie bij de zorgverlening in het ziekenhuis. Het stelt mensen en middelen ter beschikking voor optimale screening, diagnose en therapie follow-up door testen uit te voeren op aangeboden stalen op aanvraag van zorgverstrekkers. Het laboratorium voert hoofdzakelijk testen uit op stalen van menselijke oorsprong.
De belangrijkste lichaamsvloeistoffen zijn: bloed, urine, stoelgang, sperma, wondvocht, secreties van luchtwegen en andere punctievloeistoffen.

De activiteiten situeren zich in diverse deel domeinen van de klinische biologie:

  • Hematologie en hemostase
  • Klinische chemie en hormonologie
  • Microbiologie
  • Moleculaire diagnostiek

Via onderstaande linken vindt u alle details met betrekking tot de geldende RIZIV regels: 


alsook de tarieven voor niet nomenclatuur terugbetaalde testen.

Met de gebruikersnaam en wachtwoord: labo, krijgt u via deze link toegang tot extra informatie omtrent de laboratorium analyses. 

Het laboratorium biedt zijn diensten aan op basis van een 24-uur-permanentie zeven dagen op zeven.

De aanvragende arts fungeert als contactpersoon voor zowel het aanvragen van de onderzoeken als voor het rapporteren van de resultaten.

Het laboratorium voert ook bloedafnames uit voor ambulante patiënten en patiënten van de polikliniek. 
Een bloedafname kan gebeuren van maandag tot en met vrijdag van 8 uur tot 19 uur (doorlopend), op zaterdag van 9 uur tot en met 12 uur. Op zon- en feestdagen is de bloedafname gesloten. U vindt het laboratorium op de tweede verdieping van het ziekenhuis.

Indien u als externe arts wenst om de stalen voor klinisch onderzoek door het laboratorium te laten ophalen, kan u hieromtrent telefonische afspraken maken op het telefoonnummer 09 364 85 30.

In geval van vragen, opmerkingen of suggesties staan de klinisch biologen graag tot uw beschikking op het nummer 09 364 85 30 of e-mail laboratorium@sezz.be.

Dit artikel werd bijgewerkt op donderdag 12 augustus 2021