09 364 81 11

SPORTMEDISCH CENTRUM ZOTTEGEM

De diensten van het Sportmedisch Centrum zijn erop gericht om jou op een verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier te helpen in het realiseren van je sportieve ambities. Dit doen we via een totaalpakket onderzoeken en behandelingen waaronder

- Behandeling van sportblessures
- Sportmedische keuringen
- Inspanningstesten met ECG onderzoek en lactaatmeting
- Trainingsbegeleiding
- Loopanalyse, ganganalyses en steunzolen


Voor wie?

We richten ons tot elke sportieveling die vragen heeft omtrent gezond sporten. Zowel de beginnende, recreatieve, competitieve als topsporter kan bij ons terecht.
Voor mensen die intensief gaan sporten is medische begeleiding en advies aangewezen. Het multidisciplinaire team onderzoekt, begeleidt en behandelt elke sporter met een sportmedisch probleem. Bij competitieve sporters en topsporters gaan we nog iets verder. We kijken samen hoe we de prestaties kunnen optimaliseren. Maximale inspanningstesten met lactaat, ECG en VO2 max-meting worden met de nieuwste apparatuur verricht.
Sporters kunnen bij ons terecht voor de jaarlijkse keuring en voor het vroegtijdig opsporen en behandelen van letsels. Sporters met gezondheidsproblemen of met een letsel kunnen rekenen op een snelle diagnose en behandeling. Indien nodig worden zij doorverwezen naar een specialist.


Ons team

Het multisiciplinair team bestaat uit artsen met gedegen ervaring in het begeleiden van sportievelingen.

Fysische geneeskunde en revalidatie
Dr. Christophe Roman
Dr. Petra Pauwels
Dr. Els Lorré


Cardiologie
Dr. Maarten Van Caenegem
Dr. Caroline Dierickx


Praktisch

Het sportmedisch centrum Zottegem maakt deel uit van het revalidatiecentrum van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem . U vindt het centrum op de benedenverdieping (route 77).
Voor afspraken kan u contact opnemen met het secretariaat 09 364 89 15
Voor vragen zijn wij bereikbaar via sportmedischcentrumzottegem@sezz.be

Raadpleeg de folder of kijk op www.sportmedischcentrumzottegem.be


Dit artikel werd bijgewerkt op woensdag 23 december 2020