09 364 81 11
Meer berichten
Berichten

De babybeurs 'Baby aan boord' in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem kan door COVID-19 spijtig genoeg niet op de gebruikelijke manier doorgaan. Wel biedt het ziekenhuis een digitaal alternatief.

Vandaag, 15 oktober 2020, is het Dag tegen Kanker. Op deze dag willen we iedereen die zelf of in zijn omgeving met kanker geconfronteerd wordt, een hart onder de riem steken door het gele lintje te dragen. Gedurende de hele week worden patiënten van het oncologisch dagziekenhuis extra verwend met wafels en vers fruit. Ook de wensboompjes staan in ons ziekenhuis verspreid. Zo krijgt iedereen de kans om bemoedigende woorden neer te pennen en omhoog te hangen. Wij namen natuurlijk de nodige covid voorzorgsmaatregelen: zo werden de gele lintjes en wenskaartjes ruim verspreid op de tafel om contact met andere lintjes of kaartjes te vermijden en werd ook handalcohol ter beschikking gesteld.

De Internationale Dag van de Palliatieve Zorg, telkens op de tweede zaterdag van oktober, werd in het leven geroepen om de verzorgers te bedanken voor hun hard en zware werk. Ook is deze dag een soort campagne om wereldwijd meer begrip voor deze positie te creëren.

Meer op de agenda
Agenda

De infobeurs zal, omwille van Covid-19, niet doorgaan in oktober. Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen