09 364 81 11

Nieuwsberichten

Heb je binnenkort een afspraak voor een coronatest in het testcentrum Panacea? Meld je dan rechtstreeks aan bij het testcentrum aan onze parking, en niet in het onthaal van ons ziekenhuis.

Op 1 juli voerde Dr. Jonas Verzele de eerste implantatie uit in België van een oplaadvrije batterij voor neuromodulatie met BurstDR™-technologie.

Zwangere en bevallen mama's mogen vanaf nu 2 bezoekers per dag ontvangen, tussen 17 en 19 uur, gedurende max. 1 uur. Het eigen gezin blijft onbeperkt welkom.

Heb je een coronatest nodig omdat je op reis gaat naar het buitenland of naar een evenement? Maak hiervoor je afspraak bij het testcentrum Panacea.

Vanaf woensdag 9 mei versoepelt onze algemene bezoekregeling: 1 bezoeker per dag mag tussen 15 en 19 uur gedurende maximaal 1 uur op bezoek komen. Uitzonderingen op de algemene bezoekregeling blijven gelden.

De dienst Apotheek heeft een nieuwe robot, de BD-ROWA medicatierobot, in gebruik genomen om geneesmiddelen in het ziekenhuis te verdelen. Deze robot laat toe om veiliger en efficiënter te werken, zorgt voor een beter stockbeheer van de medicijnen en is innovatief. In Vlaanderen zijn er slechts een beperkt aantal ziekenhuizen die er één hebben.

Wij heten prof. dr. Hendrikx van harte welkom in ons ziekenhuis! Op maandag 3 mei 2021 ging hij van start als nieuwe hoofdarts van ons ziekenhuis.

Een goed en eenduidig preoperatief beleid reduceert de kans op overlijden, verhoogt de patiëntveiligheid alsook de patiënttevredenheid. Het E17-ziekenhuisnetwerk, waartoe ook ons ziekenhuis behoort, werkte om die reden, in nauwe samenwerking met de huisartsenkringen, een uniform preoperatief medicatiebeleid uit.

Op Dag van de Zorg, een feestdag voor de mensen van de zorg, worden alle professionele zorgverleners, vrijwilligers en mantelzorgers in de kijker gezet met de campagne "IK HOU VAN U". Wij gingen deze week op pad en vonden een heleboel medewerkers, artsen en directieleden die graag, in naam van alle collega's, zinnen vol liefde vormden. Een welgemeende DANKJEWEL aan iedereen in de zorg, die zich elke dag inzet om zorg te dragen voor een ander, die 1 voor 1 reeds meer dan een jaar de strijd aangaat met het coronavirus!

Update noodsituatie 14.30 uur - einde noodprocedure: De precieze oorzaak van het netwerkprobleem in het ziekenhuis is intussen ontdekt en het systeem werd opnieuw opgestart. Activiteiten in de pijnkliniek worden vandaag niet meer opgestart, alle overige activiteiten zijn probleemloos hervat. Wij benadrukken dat het ziekenhuis niet het slachtoffer was van een cyberaanval en de patiëntveiligheid op geen enkel moment in het gedrang kwam. De zorg kon ten allen tijde veilig worden verder gezet. Heel veel dank aan ons ICT-team, die dankzij zijn grote inspanningen het probleem binnen anderhalf verholpen had.