09 364 81 11

Nieuwsberichten

Van 25 november tot 10 december zet het E17-ziekenhuisnetwerk mee de schouders onder 'Orange the world'. Dit is een campagne van de Verenigde Naties, lokaal ondersteund door onder meer de Soroptimisten, die de levensomstandigheden van vrouwen en meisjes over de hele wereld wil verbeteren (onderwijs, gezondheid ...)

Vanaf maandag 15 november geldt een algemeen bezoekverbod, met uitzondering van enkele afdelingen.

De cijfers liegen er niet om: de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames gaan opnieuw de hoogte in. Omwille van deze ongunstige COVID-situatie zijn we genoodzaakt de tearoom vanaf morgen, 10 november 2021, opnieuw te sluiten.

Op 2 november verwelkomden we Koen Van Geyt als arts-specialist in de geriatrie.

Het E17-ziekenhuisnetwerk, waartoe ons ziekenhuis behoort, bundelt de kennis, expertise en innoverende zorg van zeven ziekenhuizen uit Oost- en West-Vlaanderen. Benieuwd met wie we de krachten bundelen? Het hele verhaal van hoe we samen sterker staan, vind je via onze gloednieuwe site.

Vanaf maandag 1 november is een Covid Safe Ticket (CST) verplicht in onze tearoom vanaf de leeftijd van 16 jaar. Heb je geen CSt, dan is het resultaat van een negatieve PCR-test niet ouder dan 48 uur ook geldig.

Op 29 oktober is het Wereld Beroerte Dag. In België zijn dagelijks ongeveer zestig mensen het slachtoffer van een beroerte (hersenbloeding of herseninfarct). Iedereen kan een beroerte krijgen, ook jongere mensen. Van cruciaal belang is om snel de symptomen te herkennen en onmiddellijk 112 te bellen. Hoe sneller je de beroerte behandelt, hoe minder hersenweefsel verloren gaat. Daarom lanceren de zeven ziekenhuizen van het E17-ziekenhuisnetwerk samen met de Vlaamse overheid een uitgebreide sensibiliseringscampagne.

Vanaf 1 oktober verdwijnen op veel plaatsen de mondmaskers. In zorginstellingen blijft het dragen van een mondmasker verplicht. Kom je binnenkort naar ons ziekenhuis? Draag je mondmasker gedurende je hele verblijf en help ons onze patiënten te beschermen.

Vanaf 1 oktober verwelkomen we twee nieuwe artsen in ons ziekenhuis: dr. Pieter Verpoort op de dienst urologie en dr. Maarten Vandendriessche op de spoedgevallendienst.

Enkele weken geleden nam ons ziekenhuis deel aan de meting van de vaccinatiegraad bij personeel in zorginstellingen. Maar liefst 97% van onze medewerkers is volledig gevaccineerd tegen COVID-19.