09 364 81 11

Nieuwsberichten

Vanaf woensdag 9 mei versoepelt onze algemene bezoekregeling: 1 bezoeker per dag mag tussen 15 en 19 uur gedurende maximaal 1 uur op bezoek komen. Uitzonderingen op de algemene bezoekregeling blijven gelden.

De dienst Apotheek heeft een nieuwe robot, de BD-ROWA medicatierobot, in gebruik genomen om geneesmiddelen in het ziekenhuis te verdelen. Deze robot laat toe om veiliger en efficiënter te werken, zorgt voor een beter stockbeheer van de medicijnen en is innovatief. In Vlaanderen zijn er slechts een beperkt aantal ziekenhuizen die er één hebben.

Wij heten prof. dr. Hendrikx van harte welkom in ons ziekenhuis! Op maandag 3 mei 2021 ging hij van start als nieuwe hoofdarts van ons ziekenhuis.

Een goed en eenduidig preoperatief beleid reduceert de kans op overlijden, verhoogt de patiëntveiligheid alsook de patiënttevredenheid. Het E17-ziekenhuisnetwerk, waartoe ook ons ziekenhuis behoort, werkte om die reden, in nauwe samenwerking met de huisartsenkringen, een uniform preoperatief medicatiebeleid uit.

Op Dag van de Zorg, een feestdag voor de mensen van de zorg, worden alle professionele zorgverleners, vrijwilligers en mantelzorgers in de kijker gezet met de campagne "IK HOU VAN U". Wij gingen deze week op pad en vonden een heleboel medewerkers, artsen en directieleden die graag, in naam van alle collega's, zinnen vol liefde vormden. Een welgemeende DANKJEWEL aan iedereen in de zorg, die zich elke dag inzet om zorg te dragen voor een ander, die 1 voor 1 reeds meer dan een jaar de strijd aangaat met het coronavirus!

Update noodsituatie 14.30 uur - einde noodprocedure: De precieze oorzaak van het netwerkprobleem in het ziekenhuis is intussen ontdekt en het systeem werd opnieuw opgestart. Activiteiten in de pijnkliniek worden vandaag niet meer opgestart, alle overige activiteiten zijn probleemloos hervat. Wij benadrukken dat het ziekenhuis niet het slachtoffer was van een cyberaanval en de patiëntveiligheid op geen enkel moment in het gedrang kwam. De zorg kon ten allen tijde veilig worden verder gezet. Heel veel dank aan ons ICT-team, die dankzij zijn grote inspanningen het probleem binnen anderhalf verholpen had.

Soroptimist Zottegem ZOVL en radio Mfm zorgden met 'All you need is love' voor een warme Valentijn. In samenwerking met Guy De Clercq, Tine Jacobs en Geert Van De Velde, van radio Mfm, werd zondagnamiddag 14 februari tussen 12 en 18 uur de Top 50 gedraaid. Feelgood plaatjes werden aangevraagd door mensen en firma’s in en buiten Zottegem en dit allemaal om vrouwen met kanker een wellness bon te kunnen schenken. De actie bracht maar liefst 7700 euro op.

Vorige maand ontvingen we in het Oncologisch Dagziekenhuis een gift. Een schenking ontvangen van een patiënt is altijd heel bijzonder. Wanneer we die schenking krijgen van het vijfjarig dochtertje van een patiënte, raakt dit ons des te meer.

Valérie De Bourdeaud’huy is vandaag, 1 februari, bekroond tot Nurse of The Year 2020 door Care Talents. Deze organisatie wil de zorgsector en het dagelijks heldenwerk dat ze verrichten in een positief daglicht stellen. Daarom creëerde ze met deze verkiezing een platform waar de zorg centraal staat.

Tijdens de laatste maanden van vorig jaar verkochten Two Cooks Zottegem en Tablefever de Knuffelbox: een heerlijke box gevuld met lekkernijen, van hapjes tot koekjes, en een knuffelbeertje. Een deel van de opbrengst van deze actie schonken zij aan ons ziekenhuis, in het kader van de COVID-19 bestrijding. Dinsdag 26 januari 2021 kwamen Olivier en Gunther de opbrengst én een heleboel knuffelberen overhandigen in ons ziekenhuis.