09 364 81 11

Nieuwsberichten

Onze beste wensen voor het nieuwe jaar! vanwege de Raad van Bestuur, Directie, artsen en medewerkers van AZ Sint-Elisabeth Zottegem

Heeft u goede voornemens voor 2021? Wil u graag beter presteren op de fiets of in het lopen? Dan kan u zich vanaf 1 januari 2021 laten begeleiden door onze coach Bart De Clercq in het Sportmedisch Centrum.

De ziekenhuizen van het E17-ziekenhuisnetwerk hebben een lange traditie van samenwerken. In 2019 kreeg de samenwerking verder vorm bij de oprichting van de 'vzw E17-ziekenhuisnetwerk', onder leiding van voorzitter Eric Van Zele. In mei 2020 besliste de Vlaamse overheid om het E17-ziekenhuisnetwerk te erkennen als locoregionaal klinisch ziekenhuisnetwerk. Vandaag treden we ook samen naar buiten in een nieuwe voorstellingsvideo. Want samen bouwen we aan een toonaangevend, kwaliteitsvol en innovatief Vlaams ziekenhuisnetwerk.

Op woensdag 25 november om 2.26 uur werd het brandalarm in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem geactiveerd. Er werd rookontwikkeling gemeld in de linnenkamer. De interne brandploeg en brandweer Zottegem was onmiddellijk ter plaatse. Er werd enkel lichte rookontwikkeling vastgesteld ten gevolge van een oververhitting van een droogkast. De situatie was snel onder controle en zonder gevaar. Er zijn geen gewonden gevallen en er is geen hinder geweest voor de patiënten aanwezig in het ziekenhuis. Alle noodprocedures van het ziekenhuis hebben volgens plan gewerkt. Rond 3.02 uur was de situatie helemaal onder controle en werd de interventie afgesloten.

Na enkele weken voorbereiding achter de schermen, verhuisde vandaag het Triage- en testcentrum Panacea officieel naar het nieuwe containercomplex die neergezet werd aan de inrit van de spoedgevallendienst van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem.

Rond het feest van Sint-Elisabeth gedenken we jaarlijks onze overleden medewerkers. Wegens de recente coronamaatregelen kan de geplande herdenkingsviering dit jaar niet plaatsvinden. Langs deze weg wensen we de overledenen van dit jaar in gedachtenis te brengen: Moeder Agnes, Zuster Benigna en Dhr. Ivan Van der Sijpt.

De babybeurs 'Baby aan boord' in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem kan door COVID-19 spijtig genoeg niet op de gebruikelijke manier doorgaan. Wel biedt het ziekenhuis een digitaal alternatief.

Vandaag, 15 oktober 2020, is het Dag tegen Kanker. Op deze dag willen we iedereen die zelf of in zijn omgeving met kanker geconfronteerd wordt, een hart onder de riem steken door het gele lintje te dragen. Gedurende de hele week worden patiënten van het oncologisch dagziekenhuis extra verwend met wafels en vers fruit. Ook de wensboompjes staan in ons ziekenhuis verspreid. Zo krijgt iedereen de kans om bemoedigende woorden neer te pennen en omhoog te hangen. Wij namen natuurlijk de nodige covid voorzorgsmaatregelen: zo werden de gele lintjes en wenskaartjes ruim verspreid op de tafel om contact met andere lintjes of kaartjes te vermijden en werd ook handalcohol ter beschikking gesteld.

De Internationale Dag van de Palliatieve Zorg, telkens op de tweede zaterdag van oktober, werd in het leven geroepen om de verzorgers te bedanken voor hun hard en zware werk. Ook is deze dag een soort campagne om wereldwijd meer begrip voor deze positie te creëren.

Vandaag verwelkomden we met veel plezier Kelly Pfaff en Lorenzo Staelens op onze kinderafdeling. Als meter en peter van vzw STISA kwamen zij een heleboel speelgoed overhandigen. Door hun gulle schenking kunnen wij de speelruimte op de afdeling uitbreiden en opnieuw een lach toveren op de gezichten van onze jongste patiëntjes.