09 364 81 11

Nieuwsberichten

Op dinsdag 20 augustus vindt de Grote Prijs Stad Zottegem plaats. Het vernieuwde parcours voorziet 9 passages door het centrum van Zottegem. Dit gaat gepaard met tijdelijke verkeerstechnische maatregelen. Het ziekenhuis blijft bereikbaar via de N42 en de Langestraat, maar ook hier verwachten we hinder vanaf 13u30. Voor een gedetailleerd overzicht van de maatregelen verwijzen we u graag door naar de website van de stad Zottegem (https://www.zottegem.be/over-zottegem-en-haar-bestuur/publicaties/nieuws/verkeersmaatregelen-grote-prijs-stad-zottegem-op-20-augustus.aspx).

Wil je meer weten over de activiteiten van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem? Benieuwd wat we in 2018 allemaal realiseerden? Verdiep je dan in ons jaarverslag van 2018.

We zijn blij de benoeming aan te kondigen van dokter Wouter Vleeschouwers als abdominaal-bariatrisch chirurg. Dr. W. Vleeschouwers staat samen met dr. Chris Matthys in voor de behandeling van de patiënten van de Kliniek voor Obesitas en Metabole Chirurgie. Voor afspraken kan u bellen op 09/364 89 28.

In het Pinksterweekend werden in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem de eerste modules van het elektronisch patiëntendossier (EPD) Primuz in gebruik genomen. Primuz is een volledig geïntegreerd klinisch werkstation dat alle basisfuncties bevat om de multidisciplinaire zorgprocessen en de onderliggende administratieve processen ziekenhuisbreed te organiseren.

Zottegem is op donderdag 13 juni gaststad voor de aankomst van de tweede rit van de vijfdaagse internationale wielerwedstrijd Baloise Belgium Tour, de vroegere Ronde van België voor eliterenners. Dit gaat gepaard met tijdelijke verkeerstechnische maatregelen. Voor meer details verwijzen we u door naar https://www.de-beiaard.be/2019/06/11/baloise-belgium-tour-in-zottegem-speciale-verkeersregelingen/

De oprichting van de “vzw E17-Ziekenhuisnetwerk” stelt de zeven ziekenhuizen in staat om met een eigen juridisch en bestuurlijk kader de onderlinge verbintenissen te versterken en als ziekenhuisnetwerk een georganiseerde samenwerking uit te bouwen. Door de oprichting van de vzw heeft het E17-Ziekenhuisnetwerk rechtspersoonlijkheid, één van de criteria waaraan de ziekenhuisnetwerken tegen 1 januari 2020 moeten voldoen.

Het bestuur en de directie van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem zijn verheugd de benoeming aan te kondigen van dokter Alex Kloeck als orthopedisch chirurg. Dr. A. Kloeck zal vanaf volgende week samenwerken met dr. B. Allemon, dr. W. De Naeyer, dr. K. Declercq en dr. Y. Ducoulombier.

Deze week kregen we onaangekondigd bezoek van de Vlaamse Zorginspectie voor een inspectie van het cardiologisch zorgtraject. De inspecteurs bezochten de afdelingen medium care en verpleegafdeling cardiologie – pneumologie (1G) De inspecteurs hebben verschillende thema’s gecontroleerd. Er werden geen knipperlichten vastgesteld, wat wil zeggen dat de werking van het zorgtraject goedgekeurd werd.

AZ Sint-Elisabeth Zottegem ontvangt een oorkonde van het Vlaams Patiëntenplatform (VPP). Het VPP zet jaarlijks alle ziekenhuizen in de bloemetjes die via de Vlaamse Patiënten Peiling ervaringen van patiënten meten, deelnemen aan de kwaliteitsindicator over de patiëntgerichtheid van de website en ook transparant communiceren over de resultaten van alle kwaliteitsindicatoren waaraan ze deelnemen. In 2018 mochten 49 ziekenhuizen deze pluim voor hun inzet voor positieve patiëntenervaringen ontvangen.

De dienst intensieve zorgen is vanaf heden dagelijks open voor bezoekers van 14.30uur tot 15.30uur en van 19uur tot 19.30uur. Om de rust op de afdeling te garanderen, laten wij maximum 3 personen per patiënt toe.