09 364 81 11

Noodprocedure opgestart door forse computerstoring

25 februari 21
Het AZ Sint-Elisabeth Zottegem en de zusterorganisaties werden deze middag getroffen door een forse computerstoring. De noodprocedure werd hierdoor opgestart. De activiteiten in het dagziekenhuis en het operatiekwartier worden tot nader bericht stop gezet om kwalitatieve en veilige zorg te blijven garanderen.  De zorg op de verpleegafdelingen en raadplegingen op consultatie kunnen worden verder gezet. Meer info volgt later.

Update noodsituatie 13 uur
Onze ICT-afdeling bevestigt dat de panne geen externe oorzaak heeft, security issues worden uitgesloten en privacy van gegevens is gegarandeerd. Het intern netwerkprobleem houdt aan, ons team is met man en macht aan het werk om dit zo snel mogelijk te verhelpen. De zorg op de verpleegafdelingen kan, zoals eerder gecommuniceerd, veilig worden verder gezet en ook de consultaties gaan gewoon door.

Update noodsituatie 14.30 uur - Einde noodprocedure
De precieze oorzaak van het netwerkprobleem in het ziekenhuis is intussen ontdekt en het systeem werd opnieuw opgestart. Activiteiten in de pijnkliniek worden vandaag niet meer opgestart, alle overige activiteiten zijn probleemloos hervat. Wij benadrukken dat het ziekenhuis niet het slachtoffer was van een cyberaanval en de patiëntveiligheid op geen enkel moment in het gedrang kwam. De zorg kon ten allen tijde veilig worden verder gezet. Heel veel dank aan ons ICT-team, die dankzij zijn grote inspanningen het probleem binnen anderhalf verholpen had.
Terug