09 364 81 11

Soroptimist Zottegem ZOVL en radio Mfm zorgen voor een warme Valentijn

17 februari 21
Soroptimist Zottegem ZOVL en radio Mfm zorgden met 'All you need is love' voor een warme Valentijn. In samenwerking met Guy De Clercq, Tine Jacobs en Geert Van De Velde, van radio Mfm, werd zondagnamiddag 14 februari tussen 12 en 18 uur de Top 50 gedraaid. Feelgood plaatjes werden aangevraagd door mensen en firma’s in en buiten Zottegem en dit allemaal om vrouwen met kanker een wellness bon te kunnen schenken. De actie bracht maar liefst 7700 euro op. 

Voorzitster Astrid Campens, de leden van de commissie Valentijn 2021 (Ann, Els, Marina, Nele, Kathleen, Vera) en alle clubleden van Soroptimist Zottegem, blikken tevreden terug op hun recente actie 'een hart voor vrouwen met kanker': 

'Dit project van Soroptimist Zottegem loopt sinds 2018, in samenwerking met de borstkliniek van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem en vijf lokale schoonheidsinstituten. Op Valentijn werd er heel wat liefde de ether ingestuurd en de club kon zo 7700 euro verzamelen ten voordele van het project. Dit bedrag zal verder gebruikt worden om vrouwen met kanker een bon te schenken.' 

De ziekte heeft een enorme impact op lichaam en geest van getroffen vrouwen en zo een bon is voor de vrouwen een positieve stimulans om eens te breken met de ziekenhuisomgeving. Dit vertelden Karine Tollenaere, boegbeeld van de ‘lymoedeembewustzijnscampagne’ en tevens lotgenote, daarin bijgetreden door Ann Hofman. Beide vrouwen wilden met hun moedige getuigenis lotgenoten steunen en een boodschap van hoop geven: ook na kanker is een mooi en rijk gevuld leven mogelijk. 

Kathleen Janssens, sociaal assistente van het ziekenhuis en Caroline Saverwijns, onco-consulente in ons oncologisch dagziekenhuis , vertelden hoe een mobile equipe zorgt draagt voor elke oncologische patiënt die een zware stresserende behandeling moet doorstaan. Bij alle getroffenen, maar vooral bij vrouwen, is er zoveel verdriet. Zij zijn dikwijls de motor van hun gezin, ze moeten een nieuw evenwicht vinden in hun relatie, hun eigenwaarde terug vinden en zoveel meer. 

Wil je graag deze actie nog steunen, dan kan dit door een vrije bijdrage te storten op rekeningnummer BE83 0682 1012 9915 van Soroptimist Zottegem.

 
Terug