09 364 81 11

Oncologisch dagziekenhuis

Uw dagopname

Het dagziekenhuis is open van 08.00 tot 18.00 uur, van maandag tot
vrijdag. Op feestdagen is het dagziekenhuis gesloten met uitzondering voor het afsluiten van chemopompjes.

U komt binnen via de inkomhal van het dagziekenhuis. Een administratief medewerker zorgt voor uw inschrijving en brengt samen met u alle nodige documenten in orde. Na uw inschrijving ontvangt u een identificatiebandje. Dit armbandje dient u steeds tijdens uw verblijf in het dagziekenhuis te dragen.

Na uw inschrijving wordt u de weg gewezen naar de tweede verdieping waar u zich kan aanmelden aan de verpleegpost. De verpleegkundige zal u begeleiden naar uw kamer. Onze eenheid bevat een dagzaal en 17 comfortabele kamers waarvan 10 éénpersoonskamers.

Uw verplaatsing

Bespreek met uw arts welke vervoerswijze voor u het meest
aangewezen is. In het algemeen is het niet aangewezen dat u zelf een wagen bestuurt.

Patiënten die komen voor chemotherapie hebben vanaf 1 juli 2007 recht op een kilometervergoeding.

Op het dagziekenhuis kan u een vervoersattest dat u samen met uw identiteitskaart afgeeft aan de inschrijving bekomen. Op het einde van uw behandeling laat u dit document door de behandelende arts ondertekenen en brengt u dit voor terugbetaling binnen bij uw mutualiteit.

Hoe verloopt een dagopname?

Op de afgesproken dag komt u naar het dagziekenhuis.

U meldt zich aan op de dienst inschrijvingen. Deze bevindt zich op het gelijkvloers van het dagziekenhuisgebouw.

Een administratief medewerker brengt samen met u alle nodige opnameformaliteiten in orde.

Wat brengt u mee?

o Identiteitskaart of geldige verblijfsvergunning
o Naam, adres en telefoonnummer van een familielid of vertrouwenspersoon
o Naam en adres van uw huisarts
o Eventueel verzekeringskaart en/of formulier van de verzekeringsmaatschappij

Bij inschrijving ontvangt u een identificatiebandje. Dit armbandje dient u steeds tijdens het verblijf in het dagziekenhuis te dragen.

Na inschrijving neemt u de lift naar de 2de verdieping en meldt u zich aan bij de verpleegpost vanwaar u naar de kamer begeleid wordt.

Vervolgens zal de verpleegkundige in afwachting van het toedienen van de cytostatica bloed afnemen en een infuus plaatsen. Tijdens het wachten kan u gebruik maken van het gratis draadloos internet. Vraag uw toegangscode bij de inschrijving. U kan een tijdschrift of krant lezen (een aanbod beschikbaar in de dagzaal), TV kijken, radio beluisteren of gewoon rusten. Er zal u gevraagd worden wat u wenst te drinken. U mag uzelf bedienen in de dagzaal. Indien nodig zal de logistieke medewerker u hierbij helpen.
 
Indien onderzoeken gepland zijn dient u nuchter te blijven tot verdere informatie van de verpleegkundige. Houdt hiermee rekening.

Nadat uw bloeduitslagen doorgegeven zijn aan uw behandelend arts, zullen de cytostatica door de apotheek bereid worden en tenslotte zullen deze toegediend worden.

Bij het toedienen van de cytostatica dienen de inlooptijden die door de arts worden meegedeeld, gerespecteerd te worden. Dit veronderstelt dat u afhankelijk van uw therapieschema het grootste deel van de dag bij ons zult doorbrengen.

Uw behandelende arts brengt een bezoek op uw kamer of u wordt naar de consultatie gebracht.

Indien onderzoeken voor u gepland zijn, begeleidt de logistieke medewerker u waar u moet zijn.

U kan desgewenst beroep doen op de sociaal assistente, diëtiste, psychologe of de schoonheidsconsulente.

In de dagzaal beschikt u over een relaxzetel, TV, radio, allerhande ontspannende lectuur, informatiebrochures, drank- en eetgelegenheid. U kan er eventueel met andere patiënten ervaringen delen of gewoon gebruik maken van de aanwezige faciliteiten.

Bij mooi weer kan u ook het (rook-vrij) terras gebruiken. Let wel, de medicatie mag niet rechtstreeks met het zonlicht in contact komen.

Dagelijks wordt u een middagmaal aangeboden in buffetvorm. Het buffet is van 11 uur tot 13u30 ter beschikking.

U bedient zichzelf of u kan bediend worden door de butler in de kamer of in de dagzaal.
 
Indien u vergezeld wordt door een familielid of kennis kan ook deze persoon op het dagziekenhuis eten. Via een maaltijdkaart (5€) te koop op onze afdeling kan de begeleider gedurende 1 dag gebruik maken van het buffet van het dagziekenhuis.

Na het toedienen van de cytostatica wordt het infuus nagespoeld en verwijderd.

Bij ontslag krijgt u een nieuwe afspraak mee alsook een ontslagbrief van de behandelende arts voor de huisarts en de eventuele medicatie die thuis moet ingenomen worden.

Wat met mijn bezoek?

In het kader van uw veiligheid is het best om geen kinderen onder de 12 jaar of iemand die zwanger is mee te brengen naar het ziekenhuis.

Wat met mijn werk?

Chemotherapie kan gevolgen hebben op uw dagelijkse activiteiten.

Een aantal patiënten kunnen hun normale activiteiten grotendeels verder zetten afhankelijk van de aard van het werk en mogelijke gemaakte afspraken met de werkgever.

Als u zich goed voelt mag u gerust werken, uw hobby’s beoefenen en sportactiviteiten doen. Vermijdt hierbij activiteiten met risico op verwonding, infectie, put u niet uit en neem voldoende rust.

Lekkere recepten om thuis uit te proberen

Tijdens de dag tegen kanker serveerden we onze patiënten elke dag een verrassend hapje. Steeds bereid met veel aandacht voor gezond genieten.

De recepten van deze hapjes vind je hieronder:

Goed om weten

Betaalautomaat
In centrale inkomhal van het ziekenhuis is er een betaalautomaat ter beschikking.

Draadloos internet
U kan gratis gebruik maken van het draadloos internet.

GSM
U mag uw gsm meebrengen naar het dagziekenhuis. Tijdens de ingreep bewaart u de gsm bij uw kledij, in de draagtas. Wanneer u zich aankleedt kan u uw gsm opnieuw bij zich nemen en gebruiken. Wij vragen u wel het gebruik van uw gsm te beperken en in het belang van de medepatiënten stil te praten.

Kranten en tijdschriften
Kranten en tijdschriften kan u mits contante betaling verkrijgen aan de kassa van het ziekenhuis.

Rolstoel en krukken
Het gebruik van een rolstoel is gratis. U vindt rolstoelen aan de ingang van het dagziekenhuis. Met een muntstuk van 2 euro kan u een rolstoel lenen.
Voor het ontlenen van krukken na uw ontslag, kan u terecht bij uw ziekenfonds. Het ziekenhuis verzorgt eveneens een uitleendienst. U kan hiervoor terecht bij de kassa in de centrale inkomhal van het ziekenhuis. De kassa is open op werkdagen tussen 8.00u en 16u30. Na 16u30 kan u zich wenden tot de hoofdreceptie.

Rookverbod
Zowel in het ziekenhuis als in het dagziekenhuis geldt een algemeen rookverbod. Roken mag enkel op de daartoe voorziene plaats op het terras van de cafetaria.

Tearoom en restaurant
In de tea-room, gelegen op het gelijkvloers aan de hoofdingang, kan u dagelijks koffie, snacks, frisdranken, gebak, ijs, ... verkrijgen.
Openingsuren :
   maandag tot vrijdag : van 7.30 uur tot 20.00 uur
   zaterdag, zon- en feestdagen : van 14.30 uur tot 20.00 uur

Het restaurant bevindt zich op de benedenverdieping (-1). U vindt er een ruime keuze aan warme en koude gerechten
Openingsuren :
  Maandag tot vrijdag : 11.15 uur tot 14.30 uur
  Zaterdag, zon- en feestdagen : van 11.15 uur tot 13.30 uur


Dieren in het ziekenhuis

Om redenen van hygiëne en veiligheid hebben dieren geen toegang tot het ziekenhuis. Enkel geattesteerde en gevaccineerde assistentiehonden kunnen, indien er geen alternatief is en mits naleving van een aantal strikte voorzorgsmaatregelen,  beperkt toegang krijgen. Komt u naar het ziekenhuis vergezeld van uw assistentiehond? Neem dan vooraf contact op met de dienst opname en maak met uw familie of een andere contactpersoon de nodige afspraken, zodat zij kunnen instaan voor de zorg voor uw assistentiehond.